Centrul de Informare Tehnologică al INCDTIM | Resurse pentru cercetători
59
page-template-default,page,page-id-59,page-parent,translatepress-en_US,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Resurse pentru cercetători

Dezideratul nostru? Cercetarea în beneficiul oamenilor și creșterea calității vieții!

Inovarea constituie un pilon de bază al societății, iar noi ne îndreptăm preocupările în rezolvarea problemelor din știință și tehnologie pentru susținerea progresului. Toate echipele de cercetare, construite fiecare în jurul unei tematici comune, participă la acest proces iar munca lor este concentrată spre rezultate care să conducă la inovații actuale sau viitoare.

Misiunea Centrului de Informare Tehnologică este aceea de a facilita transformarea unei soluții tehnice în brevet și de a-i găsi locul potrivit în societate. Astfel, am creat o interfață umană între mediul academic și cel industrial/privat cu ajutorul persoanelor instruite în acest sens.

În demersurile noastre un aspect important este analiza potențialului de valorificare comercială a invenției. Pentru a exploata oportunitățile de comercializare a acestora vom încerca să fim la curent cu solicitările pieței specifice domeniului de aplicabilitate vizat.

Colaborarea reală și având la bază principii etice între cercetători și beneficiari din mediul privat stimulează creșterea calității rezultatelor. Puternica noastră motivație ia naștere deoarece știm că cercetările noastre sunt utile companiilor care vor să beneficieze de rezultatele și expertiza CDI din institutul nostru prin înglobarea acestora în servicii/produse inovative destinate pieței.

en_USEnglish