Centrul de Informare Tehnologică al INCDTIM | Brevetare
67
page-template-default,page,page-id-67,page-child,parent-pageid-57,translatepress-ro_RO,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Brevetare

Cele mai valoroase rezultate ale cercetării sunt cele care răspund unei provocări (tehnice) cu care se confruntă utilizatorii, producătorii sau societatea în general. Pe scurt, un rezultat solid are aplicabilitate industrială.

Există și cazuri în care soluția propusă aduce noutate și originalitate în rezolvarea unei probleme.

În ambele cazuri cea mai bună formă de protecție a drepturilor de proprietate intelectuală este brevetarea. Brevetul este doar titlul oficial al soluției tehnice deținute de inventator.

Invenția trebuie să fie diferită de tot ceea ce este cunoscut, atât față de publicații personale cât și față de tot ce s-a publicat până acum în domeniul respectiv. Amintim faptul că o cerere de brevet se depune înainte de orice diseminare publică sau orice publicare în reviste de specialitate.

ro_RORomână